Teeth whitening

Tanden bleken met x-treme smile is veilig en zonder verdere klachten als pijn of gevoeligheid. Bleken betekent dat organische kleurstoffen worden afgebroken in het glazuur en in het tandbeen (dieper gelegen in de tand). We zijn dus in staat om oppervlakkige verkleuringen te bleken maar ook dieper gelegen verkleuringen ten gevolge van: roken, alcohol drinken, ouder worden, bepaalde voeding en dranken.

Meest gestelde vragen

Hoe wit de tanden zullen worden is niet te zeggen. Er wordt beweerd dat men uit kan gaan van de kleur van het oogwit, echter valt dit nog te bezien. Hoe wit ze zullen worden hangt af van de mate van verkleuring, de soort verkleuring en hoeveel sessies er worden besteed aan het tanden bleken. De tanden zullen nooit witter worden dan ze van nature waren. Dit is genetisch bepaald.

Dit verschilt per persoon en is afhankelijk van de levensstijl die erop nagehouden wordt en de staat van de tanden. Over het algemeen mag aangenomen worden dat resultaten geleidelijk terug zullen lopen en na een half jaar tot een jaar een touch-up behandeling nodig is.

Het beste resultaat wordt behaald als de klant na de eerste behandeling de week daarop nog eens terug komt. Het vervolg hierop; het is geen probleem als de klant daarna maandelijks terug komt.

Nee, de kronen en stiften zullen niet witter worden. Oppervlakkige verkleuringen kunnen wel lichter worden. Het is gewenst op te passen bij kroon en brugwerk met open randen, daar het cement aangetast kan worden.

In principe zult u geen last ervaren door de gel. Wel is het aangetoond dat het contact van de gel met de tand een rol speelt, waarbij men denkt aan het uitdrogen van het buitenste glazuurlaagje. Een gel die een substantiële hoeveelheid water bevat voorkomt dit probleem voor een groot deel.

Hou er rekening mee dat tanden soms gewoon niet witter kunnen worden of dat de verkleuring moeilijk te bleken valt. Dit is onder andere het geval bij tetracycline of minocycline (verkleuring door antibiotica). Ook dode tanden hebben extra aandacht nodig en zullen niet na 1 behandeling wit zijn.

Dit is geen drama. Door uitdroging kunnen lijntjes of vlekken in de tanden verschijnen, maar deze zullen binnen een paar dagen verdwijnen (met uitzondering van vlekjes door fluoriode).

Nee, het is niet direct slecht voor vullingen, echter is wel aangetoond dat er een verhoogd percentage microlekkage is bij reeds bestaande vullingen. Er vinden geen oppervlakteveranderingen plaats door bleken.

Nee. Onderzoek heeft uitgewezen dat composietrestauraties oftewel vullingen niet lichter worden. Alles wat van nature niet in de mond thuishoort, zal niet lichter worden. Oppervlakkige verkleuringen, zoals aanslag door koffie, zou wel lichter kunnen worden.

Ja, bleken tast de gouden tand op geen enkele manier aan.