Huidproblemen

Bruine verkleuring

Je hebt verschillende soorten bruine verkleuringen. Al deze soorten bruine verkleuringen noemen we in het algemeen: pigmentvlekken. De meest bekende pigmentvlekken zijn sproeten en moedervlekken. Meestal je hele leven al aanwezig of ze komen doorheen je leven tevoorschijn. Daarnaast heb je nog enkele andere soorten pigmentvlekken zoals: ouderdomsvlekken, zwangerschapsmasker (melasma) en hyperpigmentatie. De meest voorkomende oorzaken zijn blootstelling aan de zon of zonnebank, ontstekingen van de huid (littekens), zwangerschap of het nemen van een anticonceptiepil. Met een kuur van 4-6 behandelingen kunnen we dit huidprobleem makkelijk aanpakken en de storende pigmentvlekken oplichten.

Puistjes

De meest bekende vormen zijn de ‘jeugdpuistjes’ of acné en ‘mee-eters’ of comedonen vaak gepaard gaande met vette of glimmende huid. Deze ontstaan in de puberteit en kunnen ook op latere leeftijd nog tevoorschijn komen. De oorzaak is vaak hormonaal of erfelijk maar toch zien we ook een verband tussen puistjes en gevoelige darmen. Het lang dragen van een mondmasker is ook vaker de oorzaak van bultjes en puistjes. De juiste diagnose is hier heel belangrijk. In combinatie met de behandelingen en de juiste producten voor thuis kan je de huid zuiver houden en puistjes of acné kalmeren.

Schilfers

Schilfers, vaak ten gevolge van een droge en trekkerige huid, komen op elke leeftijd voor. Dit kan verschillende oorzaken hebben zoals een aangeboren huidziekte (eczeem of psoriasis) of door te vaak wassen met te warm water en zeep. Hierdoor werkt de natuurlijke huidbarrière niet goed meer en staat je huid bij wijze van spreken open. Je huid is dan erg kwetsbaar en verliest vocht. Hier is het belangrijk producten zonder parfum te gebruiken en de huidbarrière weer te herstellen.

Witte korreltjes

Deze bevinden zich meestal rond de ogen en voelen hard en korrelig aan. Dit noemt men gerstekorrels of milia. Ze ontstaan primair door ingesloten keratine (verstopping van talg- en zweetklier kanaaltjes) of secundair als de kanalen naar het huidoppervlak verstopt raken door verbranding, verwonding of blaarvorming van de huid. Het zou erfelijk kunnen zijn maar meer voorkomend nog bij een chronische zon-beschadigde huid. Deze zijn makkelijk te verwijderen en dus heb je na 1 behandeling al zichtbaar resultaat.

Roodheden

Roodheden komen vooral op de wangen en neus voor. Dit kan gepaard gaan met bultjes en puistjes en/of rode gesprongen adertjes die zichtbaar aftekenen in de huid. Deze verwijde of gesprongen adertjes (haarvaten) noemt men couperose. Voelt de huid ook gevoelig tot zelfs branderig en prikkelig dan kan het zijn dat je last hebt van rosacea. Deze huidaandoening is meestal erfelijk en kan verzacht en gekalmeerd worden. Vermijdt zoveel mogelijk cafeïne, alcohol, pittig eten, temperatuurschommelingen, uv-licht, stress en parfums. We kiezen voor een zachte behandeling met producten die de haarvatwanden versterken en de roodheid kalmeren.

Littekens

Een litteken is een blijvend zichtbare witte verkleuring na genezing van een diepe wonde (tot in de lederhuid). De witte verkleuring is er omdat je huid langer tijd nodig heeft om een diepe wonde te genezen, dit geeft dan een storing in je pigment. Sommige littekens kunnen bruin verkleurd zijn, nog rood of dikker en verheven. Ook striemen behoren onder littekens omdat de huid te veel gerekt wordt op korte tijd. Hierdoor scheurt het onderhuids bindweefsel en krijg je paarsrode, parallel aan elkaar lopende strepen in de huid. Meestal veroorzaakt door te snel groeien bij tieners of tijdens een zwangerschap. Dit kunnen we behandelen met micro-needling dan worden de littekens minder zichtbaar: de verkleuring verdwijnt en ze zijn minder verheven.