Ontharing

Striphars

Grote lichaamsdelen zoals benen, rug, borst en buik worden onthaard met striphars. De striphars wordt door middel van harsrollers op de huid aangebracht en met een strip er weer af gehaald. Deze methode is het beste bij dikke, stugge haren en stoppels. Dit is de meest agressieve vorm van ontharen en kan voor een gevoelige huid pijnlijk aanvoelen.

Filmhars

De gevoeligere zones zoals gelaat, oksels en bikini ontharen we met filmhars. Deze hars kleeft vooral aan de haartjes en veel minder aan de huid dan striphars. Dit is minder pijnlijk of gevoelig en zorgt voor minder irritaties achteraf.

Laserontharing

Stoort u zich vaak aan haargroei op ongewenste plaatsen en wilt u tijd en comfort winnen tijdens uw lichaamsverzorging? Dan is LIGHTSHEER-laserontharing een uitstekende oplossing. Zowel voor mannen als vrouwen met ongewenste haargroei in bepaalde lichaamszones. Ontharen via traditionele ontharingsmethoden zoals scheren, waxen, harsen, ontharingscrèmes, … is vaak een ellendige ervaring. Allen hebben ze een tijdelijk effect en de behandelingen zijn vaak vrij pijnlijk.

De lumenis LightSheer diode laser wordt dankzij zijn unieke eigenschappen door artsen en medische professionals beschouwd als zijnde de snelste en meest effectieve vorm van laserontharing, momenteel beschikbaar op de markt. Diverse klinische studies hebben uitgewezen dat deze golflengte de meest effectieve is daar het effectief blijft bij 90% van alle huidtypes (I-VI).

Via het handstuk wordt de laserpuls aan de te behandelen zone blootgesteld. Deze laserpuls zal via het lichaamseigen melanine (pigment) opgenomen worden tot in de kern van het haarzakje, waardoor deze opwarmt en vernietigd wordt. Omdat het lasertoestel meerdere haarwortels tegelijk aanpakt kunnen zelfs de grootste lichaamszones snel en effectief aangepakt worden.

Consulteer uw arts voor meer informatie

Meest gestelde vragen

Laserapparatuur mag enkel bediend worden door daarvoor opgeleide professionals zoals dermatologen, verpleegkundigen, … en voldoen aan de allerhoogste eisen betreffende patiëntveiligheid.

Omdat haargroei cyclisch verloopt en een laserbehandeling enkel effectief is tijdens de anagene fase, kan per behandeling gemiddeld 20 tot 30% van de haarfollikels vernietigd worden. Doorgaans zijn 8 lasersessies vereist om het gewenste resultaat te verkrijgen.

Vooraf zal uw LightSheer consulent u uitvoerig informeren over het verloop en effect van de laserbehandeling voor permanent ontharen. Na een analyse van het huidoppervlak dat u wenst te behandelen, maakt de laserdeskundige een schatting van de hoeveelheid consultaties die u nodig hebt. Gemiddeld zijn dit dus 8 sessies voor een goed resultaat.

• U scheert 1 dag voor de lasersessie de lichaamszone die u wenst te laten laseren
• Waxen of epileren dient gedurende de hele behandeling vermeden te worden
• U vermijdt zon en zonnebank gedurende de volledige behandelingsperiode, alsook 1 maand voor én na het laseren. Indien er toch zon is gebruik dan elke 2 uur een sunblock (SPF50)
• U reinigt uw huid met zeepwater voor de behandeling
• U stopt met bruinversnellers of het gebruik van bruinen zonder zon uiterlijk 2 weken voor de behandeling

Een laserbehandeling gebeurt doorgaans in 8 sessies met intervallen van enkele weken. De diodelaser werkt in op de pigmentatie in de haren en is daarom het meest efficiënt tijdens de anagene groeifase van de haartjes. Haren die in de overgangs- en rustfase zitten, zijn tijdelijk niet vatbaar voor de laserbehandeling omdat ze geen pigment bevatten. Het is daarom belangrijk om 8 keer dezelfde lichaamszone te behandelen. In sommige gevallen treedt een kleine hergroei op, vaak met lichtere en fijnere haartjes. Een jaarlijkse onderhoudssessie is hiervoor meestal voldoende.

Het lasertoestel vernietigd de haarwortelcellen in het haarzakje, zodat er nadien geen haartje meer kan groeien. Het licht van de laser is het meest effectief op donkere haren, daar deze veel melanine (pigment) bevatten. Permanent ontharen betekent niet dat alle haren op uw lichaam weg zijn, maar wel dat uw beharing drastisch vermindert.

Om de behandeling met succes te kunnen uitvoeren is het belangrijk dat de huid zo bleek mogelijk is. Daarom wordt de behandeling meestal uitgevoerd tijdens de herfst, winter en lente. Donkere huidtypes en een gebruinde huid zijn moeilijker te behandelen.

• IPL werkt meer verspreid en dus minder krachtig
• Laseren is minder pijnlijk dan IPL
• IPL vraagt meer behandelingen dan laser (gemiddeld 20 behandelingen)
• IPL geeft meer kans op verbrandingen en depigmentatie
• IPL maakt geen gebruik van een vaste golflengte zoals de diodelaser (805NM)